Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2015 11:26 - Лъжите,които мъжете говорят и защо жените им вярват?
Автор: toteva64 Категория: Бизнес   
Прочетен: 288 Коментари: 0 Гласове:
0



Защо е интересът ми към лъжите?
Осъзнах,че в личният си живот повечето жени се нуждаят от някакъв ориентир за самозащита.Срещнах се с жени лъгани на работното им място,у дома,в любовта.Виждах разочарованието и неверието в очите им,породено от осъзнаването,че любимите им мъже са ги лъгали за образование,брачно положение,намеренията им и характера на връзката,за други жени в живота си и още какво ли не.Оказва се,че наборът от мъжки лъжи не е безкрайно голям,както и ответните реакции на жените са сходни.
Идеята ми е да помогна на жените да видят този модел и да осъзнаят своята роля в невидимата динамика на измамата.Така биха си спестили много болка,усилия и безценно време.
Повечето от нас долавят опасността интуитивно,подсъзнателно знаем на кого можем да имаме доверие и кой ни "пързаля".С годините,обаче се приучаваме да пренебрегваме ранните сигнали на интуицията си и да разчитаме на разума и коректността.Най-интересното е,че ние не забравяме тези сигнали и си ги припомняме след като са ни наранили или предали.Несъответствието между това,което сме чувствали интуитивно и онова,което сме си мислили,ни кара отново и отново да преиграваме случилото се в най-малки подробности и да търсим липсващата истина.В един момент изводите от "външното ни зрение" съвпадат с тези от "вътрешното" и най-после осъзнаваме действителността,която всъщност сме знаели през цялото време.
Когато търсим близост(а всяко човешко същество търси такава),забравяме за самосъхранението.Естествено изпращаме шестото чувство в "девета глуха" и умишлено пренебрегваме сигналите за опасност.
Понякога всичко е наред,но пък ако не,последствията могат да бъдат сериозни.
И в заключение-спасението на давещите се е дело на самите давещи се.Целта ми е един открит диалог за лъжата между мъжа и жената,а не да кажа кое е редно и кое не.Защото и двата пола не са големи привърженици на истината.Но изследванията показват,че мъжете са по-склонни да лъжат и последствията от техните лъжи за другият пол са по-пагубни.Онова,на което си струва да обърнем внимание е,че различията и сходствата между мъжките и женските лъжи носят много информация,с чиято помощ можем да постигнем по-добри взаимоотношения или да избегнем връзки,които ни съсипват.
Независимо дали сте мъж или жена,лъжец или лъган,искам да Ви помогна да стигнем до следните изводи:
1. Да осъзнаете,че мъжете лъжат жените много по-често,отколкото смятате
2. Да осъзнаете,че не сте нито единственият лъжец,нито единственият излъган
3. Да съумявате да разпознавате собствените си лъжи и реакцията на лъжите,които чувате
4. Да се запознаете с нови стратегии за справяне с лъжите в личните взаимоотношения
5. Да осъзнаете в дълбочина собственото си поведение и поведението на мъжа или жената във Вашия живот,както причините и начините да се лъже.
Първата стъпка е вникването в лъжите и в начина на мислене на лъжците.Втората е вникване в собственото ни поведение и реакции.Третата е разработване на необходимия план за самозащита.Няма да е лесно,но резултатите ще Ви възнаградят богато.
Една пословица гласи: "Вярвай в Бога,но си връзвай камилата."
Да се изправиш срещу лъжите и лъжеца,означава да се изправиш лице в лице с неприятната истина.Но след като го сториш,ти винаги ще бъдеш един по-силен и по-спокоен човек!
Предлагам всичко това да се случи на 18.04.2015 година,от 9,30 до 16,30 в Център за Психично и Социално Израстване Варна(при проявен по-широк интерес към темата,събитието ще се проведе в по-голяма зала,за което ще бъдете уведомени предварително). Такса участие 50лв,преведена по сметка на центъра.Заплащане в деня на събитието-70лв.,на място.

Очаквам Ви: Добринка Тотева-Горанова




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toteva64
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77815
Постинги: 67
Коментари: 8
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930